Gode resultater i distriktsmesterskapet på trekkspill

Moss Spellemannskompani startet oppkjøringen mot sommerens Norgesmesterskap med sterk deltagelse under distriktsmesterskapet på trekkspill som ble arrangert i Bærum denne helgen.
To unge solister og to orkestre med godt samspilte kulturskoleelever, seniormusikanter og et sterkt komp viste seg frem for kritiske dommere og kom hjem med flere gjeve medaljer.
Dirigent Otto Kiss er godt fornøyd. – Vi har et sterkt og variert repertoar som svinger godt takket være gode arrangementer som er tilpasset nivået til de ulike musikantene våre. – Dommerne var litt strenge med poengsummene i år, men vi hevdet oss bra i konkurransene, forteller Kiss.
Han roser kulturskoleelevene Hamshavi Karunaivel og Aila Othilie Grieg som konkurrerte som solister.
Aila var strålende fornøyd med bronsemedalje, mens Hamshavi høstet lovord fra dommerne selv om hun ikke nådde helt opp i sin gruppe med svært sterke konkurrenter.
– Dette var første etappe på veien mot NM, forklarer Kiss, – Vi har god kontroll på det meste av repertoaret vårt og skal nå jobbe videre med finpuss. – Det gleder vi oss til å vise frem under Musikkfest Moss og sankthansfeiringen på Malakofftoppen, sier han.